Magaxin

Vil du bygge hus? Så kend din lokale bebyggelsesprocent

Artiklen er sponsoreret.

Ønsker at du at bygge nyt hus op fra grunden eller lave tilbygninger til det hus, du har, skal du vide, hvad bebyggelsesprocenten er. Ganske simpelt beskriver det store ord, hvor stor en procentdel af en byggegrund må bebygges. Simpelt er det til gengæld ikke, hvor stor en procentdel vi taler om, da det varierer. Det afhænger fx af, hvilken typer hus vi taler om. Fx er procenten lav for sommerhuse.

Lad andre om at finde bebyggelsesprocenten

Hvis du køber et typehus, behøver du ikke sætte dig ind i reglerne omkring bebyggelsesprocent selv, da sælgeren kan gøre det for dig. Typisk så kan de også hjælpe dig med at søge dispensation fra de gældende regler, hvad gælder, hvor meget du må bygge. De har trods alt en interesse i, at du får lov at opføre det hus, du har købt hos dem. Du behøver ikke selv fordybe dig i lokalplaner og alt andet.

Regnskabet kan blive lidt kompliceret

Noget af det gode ved typehuse er, er du hurtigt kan hitte ud af, hvor stor en del af byggegrunden de optager. Dermed ikke sagt, at du med kendskab til byggeriets areal og byggegrundens areal alene kan udregne, hvor stor en procentdel du bebygger. Et stykke af øvrige bygningers areal kan trækkes fra, når du laver regnskabet. Og øvrige bygninger? Det kunne være ting som udhuse, carporte mv.

Tag ikke let på bebyggelsesprocent

Måske har du ikke en interesse i at bygge så meget som muligt, men at nøjes med det, du har brug for. Så får du også en lidt større have, hvilket jo er dejligt for folk med grønne fingre. Men du kan nemt komme til at planlægge et større byggeri, end du må udføre, hvis ikke du kender den relevante bebyggelsesprocent. Inddrag professionelle ved planlægning af byggeri, fx ved at vælge et typehus.

Kommentarer