Magaxin

Træt af at sidde i kø? Skift bilen ud med en elcykel

Artiklen er sponsoreret.

Måske er det ikke kritisk, at du har en bil? Hvis transporten til og fra arbejde kan ske til fods, og dit evt. barns skole eller daginstitution heller ikke er langt væk, kan det måske give fin mening at skaffe sig af med bilen og enten gøre brug af apostlenes heste (dine gåben) eller hoppe på cyklen. Hvis du ikke har konditionen til at trampe i pedaler, er der stadigvæk et alternativ til biler: At køre på elcykel.

Prøv en elcykel før køb

Find en elcykel her hos indkøbsforeningen Bike&co med over 80 butikker i Danmark, som alle har valgt at specialisere sig inden for salg af elcykler. Måske er du lidt ængstelig ved at gøre brug af en elcykel – når en motor bidrager til at sætte cyklen i bevægelse, er der så ikke en fare for, at du mister kontrollen over den? Nej, du har fuld kontrol over din elcykel. Prøv evt. en elcykel, før du køber én.

Motorens placering gør en forskel

Der er flere gode mærker inden for elcykler, bl.a. Winther, Gazelle, Kalkhoff og Sparta. Når du skal vælge en elcykel, skal du tage stilling til, om du ønsker en centermotor, en forhjulsmotor eller en baghjulsmotor. Elcykler med centermotor giver en fin følelse af balance, mens forhjulsmotorer giver god trækkraft, og baghjulsmotorer giver en god acceleration. Motorens placering er ikke ligegyldig.

Hvor langt kan du køre på fuld opladning?

Ved valg af elcykel er det også vigtigt at vide, hvor langt elcyklens motor kan hjælpe dig, når batteriet er fuldt opladt. Du skulle jo gerne kunne komme til arbejdet og hjem igen, uden batteriet skulle have behov for at blive opladt. Det er selvfølgelig noget andet, hvis din arbejdsgiver tillader dig at sætte batteriet til opladning hos dem. Men vær obs på, hvor mange kilometers kørsel du får pr. opladning.

Kommentarer