Erhverv

Sundhedspersonale kan overføre ferie til næste år

For at mindske presset i sundhedsvæsenet bliver det muligt for sundhedspersonale at overføre ferie til næste ferieår. Ændringen kan være med til at frigøre flere hænder.

Der er en stigende mangel på sundhedspersonale, og presset vokser med den seneste udvikling i coronasmitten med Omikron-varianten.

Derfor bliver det muligt for sundhedspersonale at overføre ferie, der skulle være afholdt inden 31. december 2021, til næste år. Beskæftigelsesministeriet ændrer nu i reglerne, så de ikke står i vejen for at skaffe flere hænder i sundhedssektoren henover julen i denne ekstraordinære situation.

Bekendtgørelsen er sendt i høring og træder i kraft hurtigst muligt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

– Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe sundhedsvæsenet i den alvorlige situation, vi er i. Jeg vil gerne understrege, at det er op til den enkelte, om man vil afholde den ferie, som man har ret til. Men jeg håber, at vi med muligheden for at overføre feriedage kan være med til at mindske noget af presset for personalet rundt omkring.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

– Vi står lige nu i en alvorlig situation med stigende smittetal. Samtidig står vi med en ny variant, som sundhedsmyndighederne forventer vil betyde yderlige stigninger i smittetallene. En massiv stigning i smitten vil forventeligt betyde en afledt stigning i indlæggelser. Derfor er det helt afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at sikre nok hænder på de danske sygehuse. Og her kan muligheden for at udskyde ferie til næste år forhåbentlig hjælpe med at få vagtplanerne til at gå op.

Kommentarer