Debat og politik

SF: Skolelederfarvel i Jelling viser behov for flere penge til mistrivsel og mere frihed til skolerne

Debatindlæg af:
Karina Lorentzen Dehnhardt, gruppeformand SF

På Bredagerskolen har skolelederen opsagt sit arbejde, fordi han mener, vi svigter børn i mistrivsel. Det viser ifølge Karina Lorentzen, hvorfor det var vigtigt, at der blev afsat penge til hurtig udredning for PPR-psykologerne.

– Jeg synes, det er ulykkeligt, at skoleinspektøren har valgt at sige sit job op. Det vidner om, at folkeskolen har brug for hjælp i kampen mod børns mistrivsel, siger hun.

Hun peger dog på, at en bred aftale, der sætter 450 mio. kr. af til hurtig udredning til børn i mistrivsel, netop blev indgået i går efter SF havde truet med at gå fra forhandlingerne, hvis ikke der kom penge på bordet.

– 450 mio. kr. her og nu er en saltvandsindsprøjtning, og i de kommende år bliver der investeret endnu mere. Men opsigelsen er også et vidnesbyrd om, at vi skal have søsat et apolloprogram for at komme børn og unges mistrivsel til livs. Det kræver både initiativer og penge,.

– Dertil kommer, at jeg mener, det også er rigtigt, at vi i SF har opsagt forliget om lange skoledage, for jeg tror på, at kortere skoledage gør børnene gladere og giver dem mere tid til at lege og være børn. Samtidig kan timerne konverteres til tolærerordninger, så der er ekstra tid til børn, der har brug for det.

Kommentarer