Magaxin

Sådan kan du udnytte mest muligt af din solcelleenergi

Artiklen er sponsoreret.

Hvis du har solceller, eller overvejer at etablere dine egne private solceller, så har du måske gjort dig nogle økonomiske, såvel som nogle klimarelaterede overvejelser om, hvad der taler for disse solceller. Men for maksimal effekt af dette så kan du eventuelt også overveje følgende to udnyttelsesmetoder af solcelleenergi. Sådan at du kan få mest ud af dine solceller.

Med batterier til solceller kan du oplagre din strøm til de grå dage

Når du investerer i solceller, så er det måske ofte med et ønske om at kunne supplere husholdningens elforbrug. Og måske endda være helt selvkørende på el. Det kan der både være nogle økonomiske fordele med på den lange bane, såvel som der måske også kan være en klimamæssig gevinst i at opdrive grøn energi, og afstå fra de fossile brændstoffer så vidt muligt. Og i den sammenhæng kan det måske også være fordelagtigt at undersøge batterier til solceller, sådan at du har mulighed for at oplagre noget af energi. På den måde gør batterier til solceller det muligt for dig at sprede dit forbrug en lille smule ud, såfremt strømproduktionen er en smule uregelmæssig, eller dine behov er. Og det kan jo ofte være tilfældet. Og så kan du måske også bruge batterier til solceller til at kunne gemme noget af den energi fra de solskinsberigede perioder, sådan at du også kan få noget ud af dine solceller i de grå perioder.

Tjen en skilling på at sælge din overskudsstrøm

Det kan også være du står i en situation, hvor du oplever en overflod af strøm fra dine solceller. Og da kan det måske være lidt ærgerligt ikke at få udnyttet. Både for dig privat, men måske også for samfundet og dets ressourcer. Heldigvis er der i den sammenhæng nogle el-selskaber, som vil opkøbe dine solcellers overskudsstrøm, sådan at andre kan bruge den.  

Kommentarer