Magaxin

Sådan får du oprettet det gode gulv

Artiklen er sponsoreret

Gulve kan måske virke som en banal del af en hel bygningskonstruktion, da det færdiglavede flotte gulv, jo blot er en flade på jorden, der er meget mindre imponerende end de flader, der bryder med tyngdekraften og væk fra jorden. Men en god opretning af gulv kan være essentiel for at dit byggeprojekt bliver succesfuldt.

Gulvets bestanddele

Der findes forskellige typer af gulve, hvilket både gælder i forbindelse med det øverste lag, vi som oftest lægger mærke til, men også i det henseende der er gulvets opbygning. Du kan for eksempel bygge dit gulv med et bærende eller en ikke-bærende konstruktion. På den måde kan der være nogle overvejelser i forbindelse med opretning af gulv, så det kommer til at passe bedst ind i lige præcis din bygning og egner sig til den gulvbelægning som du ønsker.

Ved bærende gulve, bunder konstruktionstypen grundlæggende i, at der er nogle understøtninger i gulvets fundament, der tager belastningen fra gulvets belægning. Det kan for eksempel være ved hjælp af strøer eller træbjælker. Et ikke-bærende gulv er derimod ikke understøttet på samme måde, men nærmere af et bærende underlag, der støtter hele gulvbelægningen. Det kan for eksempel opnås med et undergulv støbt i beton.

Et gulv i vater

En anden vigtig detalje du skal have med i dine overvejelser vedrørende opretning af gulv er, at gulvet helst skal ende med at være i vater – altså lige. Det kommer højst sandsynligt til at irritere dig eller blive et problem, hvis dit gulv ikke ender med at være lige, men i stedet enten en skråning, buler eller lignende. Ved opretning af gulve kan du derfor måske med fordel konsultere med en fagperson, eller få dem til at hjælpe dig igennem processen med at få det helt rigtige gulv, så selv de mest banale dele af dit byggeprojekt kan blive velfungerende og ganske prydende.

Kommentarer