Erhverv

Regnskabsbureau i Vejle går mod arbejdsstrømmen og over til 4 dages arbejdsuge

Lennart Svenstrup og Jonas Martinsen.

Det digitale regnskabsbureau Retio der har kontor i Vejle vil fra september gå over til at arbejde 4 dage, og dermed 30 timer, om ugen. Det gør de, fordi de ønsker at være et modstykke og et alternativ i en branche med mange overarbejdstimer og stress.

Med hjælp fra blandt andet koncentreret arbejde, færre og kortere interne møder, optimerede arbejdsgange, mere konkret dialog mellem leder og medarbejder, flere pauser og meget mere springer Retio nu ud i kun at arbejde mandag til torsdag, men til den samme løn som før.

”Vi er i en branche, der er kendt for mange overarbejdstimer og arbejdsstress. Det kunne vi også mærke i Retio og kunne nemt lade os rive med af det, men vi ønskede det ikke, og derfor valgte vi at gå den stik modsatte vej,” siger Lennart Svenstrup. ”Vi ønsker medarbejdere, der er glade, og som føler, at de lykkes i deres liv – både som forældre, barn, medarbejder, ægtefælle/kæreste, frivillig osv. Alt sammen kræver tid, og den tid ønsker vi at frigive til dem,” fortsætter Jonas Martinsen, der sammen med Lennart Svenstrup har skabt Retio.

Beslutningen om 4 dages arbejdsuge blev taget i foråret 2021, og siden har de arbejdet på højtryk for at gennemgå alle interne processer for at se, hvor der kunne optimeres, så drømmen kunne udleves. Det betyder blandt andet, at de har skåret betydeligt ned for deres interne møder, og forkortet dem automatisk til 20 minutter. De arbejder også i højere grad mere uforstyrret ved hjælp af Pomodoro-teknikken, som går ud på at arbejde 25 minutter koncentreret og derefter pause i 5 minutter. Og pauserne har de også opjusteret hos Retio, som nu både har arbejdsgiverbetalt formiddags- og eftermiddagspause.

Vi tror på, og er inspireret af den forskning, der peger på, at pauser giver friskere hoveder. Det var derfor også meget naturligt for os på vores rejse mod 4 dages arbejdsuge at implementere flere pauser, for at arbejde mere effektivt, når vi så arbejder,” siger Lennart Svenstrup.

Beslutningen om en arbejdsdag mindre om ugen vækker også stor begejstring hos medarbejderne.

Jeg glæder mig mest over, at der er fokus på, at vi ikke kun er medarbejdere, der skal tjene penge til firmaet og producere, men at vi også skal have det godt og være glade for at gå på arbejde, og samtidig have overskud til at være sammen med familien. Og så glæder jeg mig til at have én dag i ugen, hvor der bare er fokus på mig og netop det, jeg gerne vil,” siger Heidi Døssing, der er bogholder og har været ansat i Retio i 2,5 år.

Kommentarer