Samfund

Podcast: To politikere i hudærlig samtale om at være nyvalgt til Folketinget

Ny podcast med to nyvalgte folketingspolitikere i samtale om alt andet end politik - og så alligevel...

Tæt på ét-årsdagen for det seneste folketingsvalg har to nyvalgte politikere lanceret podcast’en “FUCK jeg er folkevalgt”, som i første afsnit er en samtale om at stille op, om nye venskaber, om afsavn langt fra hjemmet og om Borgen som arbejdsplads på tværs af partiskel.

I “FUCK jeg er folkevalgt” møder vi Jeppe Søe, som er nyvalgt i Vestjyllands Storkreds for det ene regeringsparti Moderaterne og Louise Brown, som er nyvalgt i Østjyllands storkreds for Liberal Alliance ­– og dermed i politisk opposition og “fjende”.

Men uden for folketingssalen er de to nyvalgte blevet venner, og netop dét har for de to været en af årsagerne til at tage samtalen om styrken i vores folkestyre, hvor uenigheder brydes i de politiske forhandlinger, men når protokollen er lukket er der respekt – og i dette tilfælde opstået et venskab på tværs af ideologisk ståsted.

På din lokale netavis synes vi, det er interessant når politikere, som vælgerne har vist tillid til at varetage sine interesser, afprøver nye kanaler og medier til at kommunikere opnåede resultater, budskaber og holdninger. Det oplever vi allerede dagligt med utallige facebook-opslag fra de folkevalgte.

Men det handler denne nye podcast ikke om. Den handler derimod om den dybere samtale, hvor vi kommer en del tættere på motivation, dedikation, ydmyghed og i høj grad om det ansvar der ligger på skuldrene, på hver og én af 179 personer, der skal repræsentere en nation med næsten seks millioner borgere.

I forbindelse med lanceringen skriver Jeppe Søe:

– Alle taler om “borgens tykke mure” og andre om, at politikere hele tiden holder ferie og bruger resten af året på at fjerne sig fra borgerne. Der er politikerlede og der er konstant skældsord i luften. Færre og færre stiller op i politik, fordi der er alt for meget på spil. Og alt for meget vasketøj, der sættes offentligt til tørre. Også vasketøj der slet ikke findes.

– Fordomme styrer de fleste samtaler – og gør dem umulige at blive klogere på. Selvom alle politikere søger samtalen. Sammen med min bedste ven på tinge, Louise Brown fra LA, taler vi os fremover ned i alt det, der også er del af politik. Hverdagen, omkostningerne, ensomheden, konflikterne, det der er vildt spændende og det, der gør at nogle dage ender i gråd – selvom vi begge har verdens mest fantastiske hverv.

Du kan lytte til “FUCK jeg er folkevalgt” her:

Lyt på Spotify:

https://open.spotify.com/show/4ZDCKzX7A1OezhVgDr5UwM…

Lyt på Apple Podcasts:

https://podcasts.apple.com/…/f-ck-jeg-er…/id1713361885

 

Kommentarer