Samfund

Øl skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Tre øl fra Fur Bryghus skal rejse halvanden million til Børnecancerfonden. Det er Team Rynkeby Vestjylland, der står bag projektet.

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.

Livet, eventyret og viljen. Det er omdrejningspunktet for en ny ølserie, som Team Rynkeby har skabt i samarbejde med Fur Bryghus og Designskolen Kolding. 

Serien, der har fået navnet LEV, forhandles fra den 15. januar til den 15. februar 2022 og kan kun købes gennem Team Rynkeby-deltagerne samt i enkelte udvalgte specialforretninger. 

På de fire uger, som salget varer, håber de frivillige fra Team Rynkeby at kunne sælge over 35.000 gaveæsker bestående af tre specialøl på hver en halv liter.

Hvis det lykkes, vil det give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden. 

– Det er et ambitiøst mål. Og måske er vi en smule tossede. Men vi er mange, der står sammen for at få det til at lykkes, og derfor tror jeg også på, at det kan lade sig gøre, siger Jesper Bjerg, der er landechef for Team Rynkeby i Danmark.

Også en sponsorgave

Det er ikke første gang, at Team Rynkeby-deltagerne sælger øl til fordel for Børnecancerfonden. 

Sidste år gennemførte velgørenhedscykelholdet et større pilotprojekt, hvor det lykkedes at sælge 14.000 gaveæsker. Nu bliver projektet landsdækkende og kommer til at involvere alle Team Rynkebys 21 hold i Danmark.

– Vi kommer naturligvis til at sælge til familie og venner, men vi har også et ufatteligt stort sponsornetværk, og vi ved positivt fra sidste års pilotprojekt, at mange sponsorer ser det som en god anledning til at indkøbe en gave til medarbejdere eller kunder, som samtidig er med til at vise, at virksomheden er involveret i den gode sag, siger Jesper Bjerg.

God smag, god sag

De tre øl i LEV-serien er brygget på kendte opskrifter fra Fur Bryghus. ’Livet’ er en Strong Ale brygget på tre forskellige malttyper – herunder karamelmalt samt både klassisk bitterhumle og aromahumle. ’Eventyret’ er en American Pale Ale med velafbalancerede nuancer af humle og citrus og en bund af ristet malt. Mens ’Viljen’ er en danskinspireret Brown Ale brygget på fem forskellige malttyper – blandt andet røgmalt samt fem humletyper.

– Det er god smag for en god sag. Vi håber, at vi de kommende fire uger kan få dette initiativ ud at leve, så der på påskeborde i hele landet kommer til at stå øl med en god fortælling, siger Jesper Bjerg. 

22 årig står bag etiketterne

Etiketterne til de tre øl i serien LEV er skabt af den 22-årige designstuderende Asbjørn Verner Fuglsang. Han går på andet år på Designskolen Kolding, og han er blevet udvalgt til at lave etiketterne efter en konkurrence blandt de studerende.

Etiketterne har han tegnet i hånden i retrostil efter et brief fra Team Rynkeby, og det har resulteret i tre etiketter, der indrammer nogle af de vigtigste elementer i Team Rynkeby-projektet; Livet, eventyret og viljen.

Glæde på Fur 

På Fur Bryghus er man stolte over at være med omkring projektet.

– Team Rynkeby og Børnecancerfonden er to fabelagtige initiativer og det er derfor en ære for Fur Bryghus, at få lov til at være med i projektet for andet år i træk, siger forretningsfører Per Kristensen, Fur Bryghus A/S. 

Man kan læse meget mere på www.skaalforlivet.dk

Kommentarer