Navnenyt

Ny professor i Vejle med fokus på translationel kræftforskning

Overlæge, ph.d. og dr.med. Torben Frøstrup Hansen. Fremsendt foto

Overlæge, ph.d. og dr.med. Torben Frøstrup Hansen på Sygehus Lillebælt er udnævnt til professor i klinisk onkologi ved Institut for Regional Sundhedsforskning på SDU.

Torben Frøstrup Hansen (45), er i forvejen leder af den kliniske forskningsenhed på Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus, og han har været tilknyttet afdelingen siden 2006. Hans primære kliniske virke er inden for de mave-tarm relaterede cancere, med særligt fokus på tarmkræft, hvorfor han også er leder af den lokale forskningsgruppe inden for tarmkræft. Hans forskningsområder indbefatter også alle de andre kræftformer der behandles på afdelingen herunder blandt andet lunge- og prostatakræft.

Hans fokus ligger indenfor translationel og klinisk kræftforskning, hvor det grundlæggende mål kort sagt er, at finde den rette behandling til den rette patient, på det rette tidspunkt. Det er specielt indenfor emneområder som angiogenese (dannelse af blodkar), cirkulerende tumor-DNA, fx påvisning af kræft via en blodprøve og immunologi.  

Torben Frøstrup Hansen forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2010 og blev færdig som speciallæge, i klinisk onkologi, i 2016. Han blev overlæge på Vejle Sygehus i 2020 og overtog i 2021 ledelsen af den kliniske forskningsenhed på afdelingen. Han læste medicin ved Københavns Universitet fra 1998 til 2004 og havde også sin turnustid ved københavnske sygehuse, før han blev ansat på Vejle Sygehus i 2006 på Onkologisk Afdeling.

Torben Frøstrup Hansen er født i Nykøbing Falster, hvor han gik i skole og på gymnasiet. Derefter tilbragte han to år i militæret som sergent ved Den Kongelige Livgarde inden medicinstudiet blev påbegyndt. Han er gift med Mette, som er sygeplejerske på Vejle Sygehus, og sammen har de tre børn.

Kommentarer