Vejle

Lokal SF-folketingsmedlem besøgte stofindtagelsesrum i Vejle

Karina Lorentzen lagde vejen forbi stofindtagelsesrummet i Vejle for at høre om indsatsen med nogle af de mest udsatte stofbrugere i Vejle. Her kan brugerne indtage deres stof med sundhedspersonale til stede, og det mindsker risikoen for dødsfald og smitsomme sygdomme.

– Jeg tror ikke på, vi kan straffe os ud af afhængighed. Derfor synes jeg, vi skal vænne os til at tale om stofbrug som et sundhedsproblem, som kræver behandling – ikke et kriminalitetsproblem, som politiet skal straffe. Stofindtagelsesrummet i Vejle er med til at skabe værdighed for nogle af de mest udsatte brugere, forklarer Karina Lorentzen.

Hun har netop fremsat forslag i Folketinget om at indføre ”den portugisiske model”, hvor brugerne ikke straffes for at besidde stoffer til eget brug, men hvor man stadig går benhårdt efter bagmændene. Det behandles i Folketinget 3. juni, og hun håber på opbakning.

– Jeg tror, at afvænning er godt til nogle, mens heroinbehandling og stofindtagelsesrum er tilbud for andre. Det handler om at have en pallette at spille på. Derfor er det flot, at Vejle har et tilbud med et stofindtagelsesrum, for der er ingen tvivl om, at jo længere du kommer udenfor de største byer, jo sværere bliver det at være stofbruger, forklarer hun.

Tove Hertz Mikkelsen, leder af stofindtagelsesrummet, viste frem:

– Vi er stolte over, at vi sammen med Vejle Kommune kan tilbyde sundhedsindsatser i form af stofindtagelsesrum og sundhedsrum for en gruppe af meget udsatte borgere. Med det samlede tilbud om stofindtagelsesrum, sundhedsrum, gårdmiljø og varmestue kan vi række ud og nå mennesker, vi ikke tidligere havde kontakt til.

Karina Lorentzen holder som formand for udvalget for øer og landdistrikter en høring efter sommeren, som netop handler om tætheden af sociale tilbud udenfor det største byer.

Kommentarer