Magaxin

Ligevægtsindtag – hvordan får du det bedste ud af det?

Artiklen er sponsoreret.

Ligevægtsindtag er en vigtig del af en sund livsstil. Det kan hjælpe dig med at holde din vægt stabil og få det bedste ud af dine måltider. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan du kan få det bedste ud af at kende dit ligevægtsindtag og hvordan det kan hjælpe dig med at opnå et sundere liv.

Hvad er ligevægtsindtag?

Ligevægtsindtag er en måde at spise på, hvor du er fokuseret på at opretholde et balanceret forhold mellem kalorier, der indtages og kalorier, der forbrændes.

Det vil altså sige, at hvis du spiser efter dit ligevægtsindtag, så spiser du det antal kcal, som gør, at du hverken taber dig eller tager på.

Har du derimod et ønske om at tabe dig eller tage på, er det også godt at have kendskab til dit ligevægtsindtag.

Hvis du ønsker at tabe dig, skal du nemlig spise og træne, så du ligger lige under dit ligevægtsindtag. Er dit ligevægtsindtag for eksempel estimeret til 2700 kcal, skal du være lige under dette for at tabe dig. Ønsker du derimod at tage på fx hvis du skal opbygge muskler, skal du spise og træne, så du ligger over dit ligevægtsindtag.

Det er vigtigt at pointere, at ligevægtsindtaget ikke står alene. Dit ligevægtsindtag bliver nemlig påvirket af, hvor aktiv du er i hverdagen. Så hvis du i perioder træner eller er mere eller mindre aktiv i hverdagen, vil dit ligevægtsindtag blive påvirket af det.

Hvad er mit ligevægtsindtag?

Det er meget simpelt at finde ud af, hvad ens ligevægtsindtag er. Flere hjemmesider har nemlig udviklet beregnere til netop det formål.

Blandt andet har I FORM en beregner, som er nem at bruge. Den kan udregne og fortælle dig alt om dit behov for kcal og ligevægtsindtag.

Men du kan også selv beregne det med en ganske simpel formel. Den er forskellig for kvinder og mænd:

●      Mænd: (66.5 + (13.75 * KG) + (5.003 * Højde i CM) – (6.775 * Alder)

●      Kvinder: (655.1 + (9.563 * KG) + (1.850 * Højde i CM) – (4.676 * Alder)

For at få det rigtige tal, skal du gange udregningen med dit aktivitetsniveau. Det er en værdi for din daglige aktivitet, så hvis du er meget stillesiddende i din hverdag, skal du gange med 1,2. Er du derimod ekstrem meget aktiv i din hverdag, skal du gange med 1,9.

Er der fordele ved at følge sit ligevægtsindtag?

Der er mange fordele ved at følge et ligevægtsindtag. Det kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt, reducere risikoen for hjertesygdomme og diabetes, øge dit energiniveau og styrke dit immunforsvar.

Det kan også hjælpe dig med at føle dig mere tilfreds efter måltiderne og reducere risikoen for overspisning.

Kommentarer