Magaxin

Husker du at vaske dine beskidte fliser?

Artiklen er sponsoreret.

Bor du i villa eller parcelhus er der en god chance for at du også har en have, og måske er du også den heldige ejer af en terrasse samt en flisebelagt indkørsel. Alle de udvendige overflader på din ejendom bliver beskidte med tiden, det sker helt af sig selv.

En af de typiske belægninger på sten og træværk er alger, som både kan se mindre pænt ud, men faktisk også forkorte materialernes levetid. Derfor er det god idé en gang om året at fjerne algebelægningen ved at give den en algebehandling. Der findes diverse midler i handlen, som du selv kan anvende. Brug gerne en kost eller børste til at få algerne helt væk med og skyl efter med rent vand. Husk at tage hensyn til materialetypen for at undgå unødvendige ridser.

Brug eventuelt en højtryksrenser

Algemidlet kan ofte med fordel fordeles på terrassefliserne eller tagstenene med en højtryksrenser. Fyld en kemikaliebeholder med rensemidlet og sæt den på dyserøret, så vil midlet automatisk blive blandet med vandet, når det sendes gennem højtryksrenseren. Det er en hurtig og effektiv måde at dække et større areal på. Metoden er særlig praktisk til algebehandling af tage, hvor du ikke uden videre kan komme til med kosten.

Bestil en professionel fagmand til opgaven

Har du mange flader der skal rengøres for alger, vil det ofte være en fordel at hyre et erfarent firma til opgaven. Fagfolkene har stort kendskab til proceduren og kan typisk udføre arbejdet på kortere tid end du selv kan. Uddelegerer du arbejdet skal du heller ikke tænke på at have det rigtige materiel eller indkøb af algemiddel. Husk at vælge et firma som anvender et miljøvenligt rensemiddel. Nogle professionelle midler er nemlig miljøskadelige og må ikke ledes direkte i kloakken. Tjek eventuelt anmeldelser af firmaet på internettet før du foretager den endelige bestilling af en algebehandling. 

Kommentarer