Gode råd på EU-dag: Sådan bliver grønne iværksættere til gode forretninger

På to år er Green Energy Scandinavia med sine fleksible solceller gået fra ambitiøs startup på green tech-området til en etableret spiller i transportbranchen. Historien bag kan man høre ved Europe in my region-arrangementet hos Green Tech Center i Vejle onsdag den 29. september. Foto: Green Energy Scandinavia.

Mød en grøn startup, som har fået fodfæste på eksportmarkederne, ved Europe in my region-arrangement i Vejle onsdag den 29. september. Her sætter Green Tech Center fokus på vækstmuligheder for grønne iværksættere og startups.

Grønne iværksættere og bæredygtige startups har gode betingelser for at vækste. Men hvad skal der til for at få succes? Og hvor går man hen for at få hjælp til at vokse?

Det er gode spørgsmål, som der kommer svar på onsdag den 29. september, når Green Tech Center i Vejle åbner dørene som led i den fælleseuropæiske kampagne Europe in my region.

Green Tech Center har stor erfaring i at arbejde med green tech-virksomheder, blandt andet gennem EU-projektet Specialiseret Erhvervsservice for Green Tech-virksomheder og Smart Energy 2 Market. EU-projektet hjælper blandt andet iværksættere med rådgivningsforløb i forretnings- og produktudvikling, skalering eller internationalisering.

“Vi oplever en meget stor interesse blandt grønne iværksættere og bæredygtige startups for at komme videre med deres forretning. Vi får mange henvendelser, og vores EU-iværksætterprojekt for green tech-virksomheder har med 29 virksomheder ombord allerede overgået målet i projektet, som først slutter om halvandet år,” siger Dorthe Bramsen Clausen, daglig leder af Green Tech Center.

Ved Europe in my region-arrangementet i Vejle fortæller nogle af de grønne virksomheder fra EU-projektet, hvordan de har taget springet fra opstartsfasen til nu at være aktive spillere inden for deres felt. Det gælder blandt andet Green Energy Scandinavia, der er gået fra opstartsvirksomhed til at være aktiv og dominerende i transportbranchen.

For to år siden gennemgik virksomheden et forløb i regionalfondsprojektet Smart Energy 2 Market, som også drives af Green Tech Center. Målet var at modne virksomhedens fleksible solcelleløsninger til køretøjer til eksport, og det er lykkedes med hjælp fra et team af konsulenter fra EU-projektet, fortæller Jens Ottosen, CTO i Green Energy Scandinavia, som stadig arbejder sammen med nogle af konsulenterne fra EU-projektet:

“Vi er i dag på markedet i 34 lande via et samarbejde med en stor samarbejdspartner, vi har netop ansat medarbejder nummer ni, og vi har etableret datterselskaber i USA og Tyskland. Der kører busser og varevogne med vores solceller i en række lande, og selv under COVID-19 kunne vi blive ved med at ansætte.”

På Europe in my region-arrangementet kan man desuden møde eksperter fra den finansielle sektor, der fortæller, hvordan grønne iværksættere og startups kan få succes, og også Steffen Korsgaard fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse (SDU) bidrager med ny viden om vækst og iværksætteri.

Her kan du møde de sydjyske EU-projekter

  • 29. sept. kl. 13.30-17.00: Arrangement om bæredygtighed i iværksætteri, Green Tech House, Lysholt Allé 6, Vejle (tilmelding her)
  • 24. nov.: Industriel Elektronik innovation, SDU, Sønderborg

Læs om alle de danske Europe in my region-arrangementer

Kommentarer