Debat og politik

Folketingskandidater besøger ECM Industries i Øster Starup

Lærlinge skal ansættes helhjertet. Så kommer gevinsten flerfold tilbage mange år senere, mener Søren Christiansen, adm. direktør i ECM Industries, der gør en dyd ud af at ansætte ungarbejdere

Mandag får virksomheden ECM Industries i Øster Starup besøg af folketingskandidaterne Rikke Norlyk fra Det Konservative Folkeparti og Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF.

ECM leverer komponenter til vind- og brintindustrien og er dermed et led i den grønne omstilling. Samtidig tager virksomheden mange lærlinge, fx industriteknikere og klejnsmede. Lige nu har virksomheden fem lærlinge og vil gerne have flere i fremtiden.

Karina Lorentzen (SF) og Rikke Norlyk (K) mener begge, der er brug for at skærpe interessen for de erhvervsfaglige uddannelser, hvis Danmark fortsat skal være førende i den grønne omstilling. Begge har hvert deres bud med i tasken på, hvordan vi får flere til at interesse sig for en erhvervsuddannelse, som de vil diskutere med direktør Søren Jaedicke Christiansen fra ECM Industries.

–  Vi vil lade elever fra 7. klasse og frem få mulighed for at erstatte op til en hel dags undervisning om ugen med et praksisfagligt spor. Det kan være besøg på en lokal virksomhed, undervisning på en erhvervsskole eller ved en erhvervsskolelærer, der kommer ud og underviser på folkeskolen, forklarer Rikke Norlyk, folketingskandidat for K

– Vi skal lægge mere vægt på de praktiske fag i folkeskolen, så flere fatter interessen for et håndværk, for det er blevet nedprioriteret meget de senere år. Derudover er vi nødt til at investere i erhvervsuddannelserne, fordi meget af deres udstyr er oldnordisk, og det går ud over fagligheden og interessen. Erhvervsuddannelser skal ikke være B-uddannelser, siger Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF.

Kommentarer