Livsstil og forbrug

Ferieparker hitter blandt danskerne – flere vil på ferieophold end før corona

Foto: Landal GreenParks

Ferielysten er tilbage. Danskerne vil ud at have oplevelser igen ovenpå to års stilstand med ferier i både ind- og udland. Særligt weekendferier og hverdagsferier er for alvor blevet populære, og sammenligner man med tal fra 2019 – fra før pandemien ramte og lukkede alle rejsemuligheder ned – så er antallet af danskere, der booker ferie i Danmark og udlandet steget med 45 %. Det viser tal fra ferieparkkæden, Landal GreenParks. Tendensen ses også hos VisitDanmark, hvor tallene viser en stigning på knap 30 % i overnatninger på feriecentre i Danmark sammenlignet med tiden før corona.

Sæsonen 2022 ser ud til at blive noget helt særligt for feriebranchen. Efter to års pandemi og deraf ustabil drift er branchen ved at komme tilbage på sporet med udsigt til rekordtal. Sådan ser det ud hos ferieparkkæden, Landal GreenParks, der har syv ferieparker i Danmark og driver 110 ferieparker fordelt i ni europæiske lande.

2022 ser ud til at blive rekordår

2019 var det hidtil bedste år i Landal Danmarks historie, men nu ser det allerede ud til, at 2022 overgår det med flere længder. Ferieparkkæden har nemlig allerede 45% flere danske bookinger til både danske og udenlandske parker sammenlignet med 2019.

”Vi ser en ekstrem stor efterspørgsel efter særligt weekendferier og sommerferien, og tendensen med flere hverdagsferier i lavsæsonen, som blomstrede under pandemien, er fortsat ind i 2022. Ligeledes kan vi se, at der er en øget rejselyst blandt danskere til vores udenlandske ferieparker. Både før, under og efter sommerferien ser vi rigtig stor vækst og sender dobbelt så mange danske gæster til vores udenlandske parker end i 2019”, siger Kent Lodberg, der er salg- og marketing manager hos Landal GreenParks Danmark.

De udenlandske gæster vender tilbage

Det er ikke kun hos danskerne, at ferielysten er tilbage. Lige nu oplever Landal GreenParks en del flere bookinger fra internationale gæster sammenlignet med 2019, og gæsterne kommer primært fra Norge, Holland og Tyskland.

”Efterspørgslen fra udenlandske gæster har ladet vente lidt på sig – ingen tvivl om, at de udenlandske gæster har afventet stadiet med nul rejserestriktioner, og efter en sløj start på året har vi i de sidste 12 uger haft en markant vækst per uge”, siger Kent Lodberg.

VisitDanmark ser også fremgang i tallene

Hos VisitDanmark ser man en yderst positiv kurve i overnatninger generelt og for landets feriecentre. De senest tilgængelige tal viser, at danske overnatninger samlet set er steget med 17,8 % fra april 2019 til april 2022 og på feriecentre med 29,9 %. En vækst, der tyder på en yderst positiv sommerperiode.

I Aarhusregionen oplever man en stor fremgang, når man kigger på tallet for alle slags overnatninger i området. Fra april 2019 til april 2022 har der i Aarhusregionen været en stigning på 21,6 % i antal overnatninger.

”Det er rigtig positivt, at gæsterne gerne vil Aarhusregionen. Vi oplever generelt en øget interesse for Aarhusregionen, som har et stort udbud af oplevelser indenfor blandt andet storby, natur, kyst, outdoor og kultur. Derfor har vi også de seneste to somre været danskernes foretrukne sommerferiedestination. Og det er en udvikling, som vi tror på fortsætter i 2022”, siger Pia Lange Christensen, som er direktør i VisitAarhus, der er destinationsselskab for kommunerne Silkeborg, Skanderborg, Aarhus, Randers, Viborg, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov.

Spørger man Landal GreenParks, som har én af deres populære ferieparker Landal Søhøjlandet placeret i Aarhus-regionen, hvorfor netop ferieparker er blevet så populære som ferieform, er det de forskellige boligtyper og det brede udbud af aktiviteter for forskellige aldre, der gør sig særligt gældende.

”Vi oplever, at det, der er i højsæde på en feriepark som Landal, er nærhed, at være en del af naturen, at få service i børnehøjde og et godt udbud af aktiviteter. Og så er de store ferieboliger blevet meget populære, hvilket også understøttes af væksten i generationsferier – altså hvor hele familien fra bedsteforældre til børn og børnebørn er afsted på ferie sammen”, slutter Kent Lodberg.

Kommentarer