Livsstil og forbrug

Bilka Vejle klar til genåbning efter storbrand

I morgen genåbner Bilka Vejle efter branden i sidste uge. Foto: Salling Group

Få dage efter, at Bilka Vejles lagerbygning stod i flammer, melder varehuset sig atter klar til at byde kunderne indenfor. Det sker i morgen torsdag 3. november klokken 07.00 efter en ekstraordinær holdindsats, der i døgndrift har stået på siden søndag.

Gennem de seneste dage har hundredvis af medarbejdere i samarbejde med professionelt rengøringspersonale, håndværkere, politi, Bilka-kollegaer fra hele landet og mange andre knoklet for at gøre varehuset klar til genåbning, efter den voldsomme brand natten til søndag, som raserede store dele af husets lager med omfattende røg- og vandskader til følge.

Det store stykke arbejde betyder, at Bilka Vejle nu kan sætte dato og tidspunkt for, hvornår kunderne igen kan klare indkøbene på Solkilde Alle 2. Torsdag 3. november kl. 07.00 er medarbejderne således igen klar til at byde velkommen og bageren som normalt fra kl. 06.

– I søndags, da vi ved selvsyn kunne se flammerne rasere vores lager, virkede det utænkeligt, at vi allerede efter fire dage kunne åbne igen. Men brandmyndighederne ydede et fantastisk stykke arbejde og fik isoleret branden og sikrede dermed, at den ikke spredte sig til resten af bygningen. Så samtidig med, at de sidste gløder blev slukket, gik vi i gang med det helt store rengørings- og udsmidningsarbejde, mens håndværkere tog hul på arbejdet med at opføre en ny væg og afskærme dele af varehuset. Vi har bogstaveligt talt rejst os fra asken og kan næsten ikke vente med at se kunderne igen, siger varehuschef, Sten Kjeldsen og fortsætter:

– Jeg skylder alle involverede en kæmpe tak. Kollegaerne har været fantastiske med deres iver og motivation for at hjælpe vores fælles arbejdsplads tilbage. Derudover brandvæsen, håndværkere, politi og Bilka-kollegaer fra hele landet og mange flere. Det vil jeg sent glemme.

Branden, der opstod som følge af en teknisk fejl, opslugte store dele af Bilka Vejles nonfoodlager, som skal bygges op fra ny, mens en mindre del af salgsarealet har fået vandskader som følge af slukningsarbejdet. Derfor vil dele af huset været afskærmet og sortimentet på nogle kategorier være reduceret, indtil de nye og midlertidige lagerkapaciteter igen er fyldt.

– Vi håber på kundernes forståelse og tålmodighed det næste stykke tid, hvor Bilka Vejle ikke helt ligner sig selv, men vi har gjort os umage med at skabe et så genkendeligt udtryk som overhovedet muligt. Selvom vi åbner i morgen, ligger der et kæmpe arbejde foran os med at få genopført ny lagerkapacitet og langsomt få vores drift tilbage i normal gænge, siger Sten Kjeldsen.

Mad-Ud-Af-Huset er klar med leveringer til weekenden, og vi vil hurtigst muligt informere angående ToGo og Click & Collect. Børnenes weekend afvikles som planlagt fredag, lørdag og søndag.

Kommentarer