Magaxin

At vælge nemt er at vælge varmepumpen

Artiklen er sponsoreret.

Det kan være svært at opvarme sommerhuse, udestuer, garager og andre fritidsboliger, hvor der ikke er centralvarme. Mange gange bruges diverse varmekilder såsom radiatorer, eller brændeovne. Disse apparater er dog ofte dyrere i brug og mere ustabile, fordi man oftest tænder for dem, når man har brug for det, og dermed skal vente på at opholdsrummene bliver varmet op. Hvis dette er tilfældet for dig, kan det være, at varmepumpen er et nemmere alternativ til opvarmning for dig.

Varmepumpen fremfor klassisk opvarmning

En luft til luft varmepumpe, fremfor klassiske opvarmningskilder, kan være en nemmere løsning på at opvarme dine mindre boliger. En varmepumpe er for eksempel billigere, da den anvender varmeenergi tre gange bedre end andre varmekilder og er billigere at installere. En anden fordel ved luft til luft varmepumpen er, at du kan tænde for varmen hjemme fra din primære bolig. Så slipper du måske for at skulle tænde op for brændeovnen eller radiatoren, når du ankommer, hvorefter du skal gå og fryse indtil, der er varmet op. Med en fjernstyret varmepumpe er der en behagelig temperatur, inden du ankommer til eksempelvis sommerhuset, fritidsboligen eller udestuen.

Ydermere kan varmepumpen forbedre indeklimaet ved at rense ud i luften for støvpartikler og også nedkøle i sommerens varme perioder.

Det skal du også vide…

Hvis du tænker, det kunne være en god løsning for dig at vælge varmepumpen til en af dine opholdssteder, er det en god idé at vide, at varmepumper skal opsættes af en autoriseret montør. Dette betyder også, at montøren skal være uddannet til at arbejde med sådanne apparater, der behandler vand og varme.

Endvidere kan det være en god idé at overveje om varmepumpen er en god idé til dit hjem. Luft til luft varmepumpen er nemlig mest fordelagtig i mindre opholdssteder på omkring 50-150 kvadratmeter, så varmen kan cirkulere rundt. 

Kommentarer